Mój wczorajszy przepis został doceniony i wyróżniony na gotujmy.pl jako "Przepis Dnia". Dlatego też postanowiłam się nim podzielić na blogu. Skusiłam się wczoraj na zakup krewetek, bo przecież można z nich przygotować smaczną potrawę. A trwa to kilka chwil.
Krewetki raz, dwa...
Składniki:
30 dag krewetek tygrysich
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
lub inne przyprawy
Sposób przygotowania:
Krewetki oczyszczamy, jeśli tego wymagają i osączamy z wody( po rozmrożeniu), następnie oprószamy je solą, pieprzem lub innymi przyprawami. Na oliwie podsmażamy lekko posiekany czosnek, dodajemy krewetki i całość razem podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy masła i jeszcze chwilkę podsmażamy. Tak przygotowane krewetki podajemy z dowolnym sosem.
Składniki:
30 dag krewetek tygrysich
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
lub inne przyprawy
Sposób przygotowania:
Krewetki oczyszczamy, jeśli tego wymagają i osączamy z wody( po rozmrożeniu), następnie oprószamy je solą, pieprzem lub innymi przyprawami. Na oliwie podsmażamy lekko posiekany czosnek, dodajemy krewetki i całość razem podsmażamy kilka minut, następnie dodajemy masła i jeszcze chwilkę podsmażamy. Tak przygotowane krewetki podajemy z dowolnym sosem.
Smacznego :)
Hmm zapowiada się prosto ale i Ciekawie ^_^ Zobaczymy co wyjdzie.
OdpowiedzUsuń