Przepisy, zdjęcia i inne teksty na blogu są mojego autorstwa. Jeżeli dodaję coś, co nie należy do mnie, wówczas podaję źródło. Jakiekolwiek kopiowanie zawartych na blogu treści bez mojej wiedzy i zgody jest złamaniem prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych).

niedziela, 16 stycznia 2022

Pasta z wędzonej makreli


 

 

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:
1 wędzona makrela
1 ogórek korniszon
1 jajko
łyżka majonezu
koperek
sól
pieprz

Sposób przygotowania.
Makrelę obieramy ze skóry o oddzielamy mięso od ości. Rozdrabniamy ją widelcem. Ogórek kroimy w kostkę. Jajko gotujemy na twardo, następnie kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Łączymy ze sobą składniki dodając majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz