Biedronkowy murzynek
Składniki:
0,75 kostka margaryny
50 ml mleka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
4 jaja
3 łyżeczki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Margarynę zagotowujemy z mlekiem, cukrem i kakao. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy do mieszanki żółtka jaj, mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia oraz pianę z białek. Delikatnie mieszamy masę. Przelewamy ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni. Dowolnie dekorujemy.
0,75 kostka margaryny
50 ml mleka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
4 jaja
3 łyżeczki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Margarynę zagotowujemy z mlekiem, cukrem i kakao. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy do mieszanki żółtka jaj, mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia oraz pianę z białek. Delikatnie mieszamy masę. Przelewamy ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni. Dowolnie dekorujemy.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz